Fredag och i helgen ska man hinna MASSOR

Ojoj när det är helg och man har trädgård finns det ingen rast ingen ro :) I helgen måste jag hinna massor! Bl a hämta paket från Bakker som ligger på "posten", plantera på söndag, handklippa gräset, städa, tvätta och alla andra måsten. Blir nog bra :) Imorgon kväll slipper jag laga mat och ser fram emot en god och mysig middag med familjen!

En sömnig Alice

Alice är inte alls lika morgonpigg som sin matte - hon verkar tänka "nemen åhh REDAN??" när jag glatt (nåja) går upp runt 05...


Av omplanteringsplanerna igår blev intet - däremot sådde jag lite frön till den blivande örtagården i pallkragarna. Och så blötlade jag några frön till dubbel Kejsarvinda - kan bli fin utmed staketet.


Trött Alice:Kejsarvindan - som den KAN se ut :):


Lite omplantering

Imorgon ska jag flytta lite växter - man ska säkert inte göra det nu när de är nyplanterade men så får det bli ändå. Hoppas de överlever!

Den insomnade rosen verkar sova fortfarande tyvärr... får se hur den utvecklar sig!
Natti

Nya spaljen

Så nu är den uppsatt! TACK SVEN!


Vilka fantastiska dagar

Vilka dagar det är nu! Man kan nästan se växterna växa!

Några nytagna snabba bilder från morgonen idag! Solen har inte hunnit in än tyvärr men jag har brådis :)

Pionen - växer så att det knakar!
Spalje som kommer sättas upp ikväll till den ena klematisenVilka knoppar!


Jag borde bo på ett 55+boende eller nåt...

Håhåjaja.. påsken slut SNYFT. Och imorgon HÅRT JOBB. 

Jag borde bo i ett pensionärsboende... eller liknande :) OBS ingen känga till min granne på östra sidan! :) Men barn som ständigt ger upp LEJONVRÅL på västra sidan plus Lunds förmodligen största lekplats PRECIS utanför staketet... jaja... jag får skaffa hörselskydd med inbyggt fågelkvitter :)
Inga bilder från helgens slit men de kommer!

Påskdag, städning, trädgårdsarbete o middag ikväll

Alice är ute i trädgården MED citronhalsbandet för hon fick ett skällanfall när den svarta söta skotten gick förbi. Första disken igång efter gårdagens middag som var så trevlig! Alice var i himmelriket med både storasyster, Sven och sina två favorittaxar. Grannarna var nog inte lika förtjusta (i taxarna...).

Dagens första strålar till morgonkaffet

Glad påsk!
Just intagit mitt morgonkaffe i "morgonsolhörnan" - solen har just nått till min lilla trädgård!

Har inte riktigt bestämt hur jag skall göra med utemöbler men de planerna får växa fram så sakteliga. Just nu flyttar jag mina stolar alltefter sol och behov!

Detta är vad jag ser - HÄRLIGT :)Och till vänster om mig:


Kollade lite på före-bilderna - de ursprungliga :)

Ojoj vilken förvandling (och vilket slit!). Kollade förebilderna och tänker sådär en gång i månaden försöka ta nya bilder i samma vinklar. Start på söndag!

Här är de gamla!
http://gladaalice.blogg.se/2011/march/lite-fore-bilder.html

En fantastisk vårdag

Vilken otrolig vårdag! Sommarväder när det är som bäst! Inte för varmt, bara lagom!

Har planterat lite i ´västerrabatten och så har mina pallkragsidor anlänt. Vet inte riktigt hur jag ska placera pallkragen men jag vet att den skall stå på de fula plattorna i alla fall. Tanken är ju att ha sallad, salladslök och lite kryddor där. Tänk att kunna gå ut o plocka salladen till middagen! Härligt!

2 av rosorna överlevde i alla fall!

Här kommer lite morgonbilder!
Klätterrosen vid sidan av Camillas Ros - små röda skott!!!
Den rosa rosen i Lavendelrabatten - små gröna skott! Den andra rosen verkar sova fortfarande...
De första små blommorna på förgätmigej-plantan i Öster!

Kullersten på västerrabatten

Sådärja - nu har jag lagt lite kullersten runt västerrabatten/rabatterna (och sått lite gräs). Har en hög kvar för österrabatten plus för klematisarna utmed staketet (får fixas i påsk). Dessutom har jag bestämt ha en dubbel odlingskrage på stenplattorna med italienska sallader/grönsaker från Gourmet Garage. Med en och annan blåklint :) Tänker 180x60. Blir nog bra.

Har nog aldrig längtat så mycket efter en påskledighet som nu. Jag älskar mitt nya jobb - missförstå mig inte. Men att se plantorna spira är magiskt. Dessutom har jag jag världens bästa hunddagis för min lilla snutta Alice. Härligt!

Alice var så trött och nöjd

I går var det minst sagt full rulle utomhus på dagis om jag förstått rätt :) Alice var HELT slut när hon kom hem, sprang några varv i trädgården, åt middag och puh somnade som en liten gris! Hon sover fortfarande i sängen :) Idag väntar en ny rolig dag på dagis! Och tack Anna för att du förbarmar dig och hämtar henne på morgnarna!


OBS: denna bild är INTE arrangerad! :)


Efter-bilder innan solen nått framDags för lite efter-bilder som kommer här - solen har ännu inte tittat fram men kan säga att den börjar sin vandring med att lysa över den runda rabatten!

Runda rabatten: lavendel, pion, 2 rosa rosor
Hörnet: Camillas ros, klätterros
Mellanrabatten: återstår

Sten-uteplatsen är fortfarande trist och rätt rörig. Den som uppfinner en blommig trädgårdsslang blir nog förmögen...Österrabatten: lite gott o blandat i hörnet som 3 förgätmigej, höstvädd, stjärnflocka med mera
Utmed staketet skall det bli en klätterros eller klematis och en schersmin plus sommarblommorMorgonkaffehörnanSöder i skugga: här skall planteras 3 klematis och skuggtåliga blommor
Gräsmattan: krattad, gödslad och såddHåret börjar växa ut - hon har fått LUGG :)


Vilken trädgårdsdag!

Idag har verkligen mina föresatser realiserats - arbete i trädgården hela dagen av mig och hjälpare Peter. Bilder först i morgon bitti dock eftersom det nu är skugga över min nya fina runda rabatt!

Accomplished:

1 rund rabatt i väster med pion, två rosor (hoppas de lever, de har stått länge i liten kruka!) och 13 lavendelplantor.
1 klätterros (som jag hoppas lever...) vid sidan om den andra Camilla-rosen (väster)
förberedelse för utökad österrabatt
förbättring för klematisen som står i kruka
gräsmattan uppräfsad, gödslad, sådd och vattnad (den ligger så ytligt att den knappt har rotsystem, så jag ska vara försiktig med vattnandet säger trädgårdsgud-Sven)

Alice älskar rosengödsel förresten... håhåjaja. Organisk gödsel är nog god :) Gräsmattegödslen/t-vad-det-nu-heter var inte lika god. Alltid något :)

Hm.. ok här kommer en bild även om den inte gör förändringen rättvisa. Den runda rabatten! Runt den skall det ligga kullersten! Och utanför kullerstenen gräs! Enjoy :-D

Idag ska det bli sol!

Gårdagens trädgårdsarbete gick som planerat! Röjt, planerat, slängt, städat och njutit. Dock utan den sol som jag hade hoppats på. Men idag fortsätter slitet och idag ska det bli sol. Just nu grått och dimmigt. Satte upp min vassmatta och den blev fin, så bra att jag gärna hade haft den utmed hela staketet. Men det får bli till nästa år.

Fick en massa bonusväxter från Bakker som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Men kul såklart :)

Bilder ikväll efter dagens slit!

Före-bilder - och helgens utmaning

Här kommer lite helt färska bilder på min trädgård som liknar en byggarbetsplats.
En utmaning att få detta att bli något vackert :)

Kan det bli något av detta??


En av de 6 buskskeletten uppgrävd - de resterande 5 ryker i morgon


Hemska bilder... här skall stå en schersmin :)


Österrabatten so far - kan bli bra


2 rosor - hoppas de överlevt


Schersmin, Pion och diverse :)

Idag är vi båda RIKTIGT sömniga


Fredag morgon och bara jag och fåglarna är vakna

God morgon!

Alla sover, inklusive snuttan. Hon ligger på rygg på sin del av  dubbelsängen :) Trött efter dagis igår! Trött och lycklig och harmonisk var hon!

Idag är det fredag och till helgen stundar TRÄDGÅRDSJOBB. Trädgården ser ut som en ren byggarbetsplats just nu! Ojoj. Jag skall ta några bilder ikväll eller imorgon så att jag kan se förändringen. Sedan blir det riktigt många dagar till påsk som jag kan ägna den kärlek och omsorg :)

Lite trädgårdsinspiration:
http://hallontrollet.blogspot.com/

I väntan på dagis

Snart kommer vi!

Tidig morgon

Ojoj inte ens fåglarna har vaknat än! Alice sover sin skönhetssömn och jag dricker mitt nymalda morgonkaffe!

Mitt bloggande kommer nog inte bli lika flitigt framöver :) Så jag kommer flytta tillbaka trädgårdsdrömmarna till denna blogg och låta Jardin et Pastis vila.

Planer för trädgården till helgen blir i alla fall:
Bort med alla buskskelett
Anlägga rabatter
Plantera

Ska bli skoj! Får hjälp med buskskeletten tackolov! Sedan är det en massa dagar i påsk som kan ägnas åt trädgård! :)

Imorgon börjar Alice på DAGIS igen!

Eftersom jag fått nytt jobb som börjar redan imorgon börjar Alice på sitt härliga dagis Höje Hund o Park imorgon. Hon är SÅ glad och jag med :)

Alice får glädjefnatt

Här leker snuttan med sitt lilla pipande murmeldjur!

Alice fotomodell del 2

Bilder: Alexander Stirling Strandberg

Alice fotomodell!

Bilder: Alexander Stirling Strandberg

Idag har Alice varit fotomodell!

Idag har Alice fotograferats i alla upptänkliga vinklar! Min granne Alex har nämligen fått en ny kamera! Några av bilderna är riktigt bra och jag har tiggt och bett att få en av dem så att jag kan publicera! :)

Och fantastiskt... citronhalsbandet funkar fortfarande! Utan att sitta på! :) Idag gick en hel hundkaravan förbi (minst 6 vovvar) och hon sa inte ens pip! AMAZING!

Ny dag nya möjligheter

Idag var det lite kyligare i morgonsolen så jag och snuttan gick in igen. Snart ska vi fixa till oss lite och sedan fortsätta arbetandet i trädgården. Funderar rätt mycket på de där Spirea-buskarna - kanske ska jag låta några stå. Det ger sig :) Plantorna som jag planterade igår har i alla fall överlevt natten! Ska ta lite bilder senare idag och publicera på Jardin et Pastis.

Malte har fått en ny hobby

Hemma efter supermiddag hos Sven. Och guess what?! Jo Malte har upptäckt att han kan ägna en hel kväll och åt att pussa Alice på öronen! Hon ser ut som hon just badat! HELT BLÖT! Hm... aja hon överlever. Men bud på att duscha henne :) Får bli imorgon bitti. Natti natti. Nu ska vi båda sova - jag utpumpad efter trädgårdsslit och Alice av allt lekande med Malte o Vackra Vera!

Alice, Malte och Vackra Vera

Idag hade jag och Alice fint besök: Malte, Vackra Vera och Sven kom och hälsade på!


I

Morgonkaffe i morgonsolen!

Alice håller mig sällskap i morgonsolen när jag njuter av mitt morgonkaffe i trädgården!Alice har fått antiskällhalsband!

Nu får det vara SLUT på snuttans vaktande vid staketet! Så fort det går förbi en annan vovvis börjar hon skälla GÄLLT!

Jag satte på halsbandet, det gick en vovvis förbi. Först sa hon VOVOV sen sa hon ynk-voov och sen ingenting! YES :) Bara att hoppas hon inte är så begåvad att hon kopplar citronduschen till halsbandet! :)

Piccoli amici - en fröblandning för din hund

Tänk vad man kan hitta! Piccoli amici - en fröblandning för din hund

Alice trädgårdsmästare

Idag har vi gjort en liten rabatt Alice och jag. Hon tyckte det var jättekul att göra en rabatt och dessutom så smakade de nya små plantorna riktigt ljuvligt. Känns som att rosor med långa taggar blir melodin i trädgården... om de ska överleva.

God tisdag morgon från mig och Alice

Alice nyvaken

Sömnig Alice

Så här trött var Alice igår när vi kom hem!Måste börja borsta henne på allvar

Herre Min Skapare - jag måste börja borsta Alice på allvar. En gång varje morgon. En gång varje kväll. Och även ansiktet. Hon hade en massa tovor i ansiktet... hm...

Måste skaffa en LITEN och BRA borste och så måste jag lära henne att borstar inte är tuggeben. På dagis fattar hon det men hemma fattar hon inte det (än). Min husgud vad gäller pälsvård har sagt att det finns en engelsk borste som är borstarnas Rolls Roys - Mason Pearson. Men de är DYYYRA så jag börjar nog lite mer blygsamt :)


90-årskalas!

Idag har Alice varit på 90-årskalas och hon skötte sig exemplariskt!! Men precis som matte var hon trött när vi kom hem :)

Vem är vem?

Alice?

Surikat?


Ruskväder och sömnproblem

God morgon!
Lillsnuttan hade lite svårt att komma till ro igår kväll - tror hon tyckte att frånvaron av päls kändes lite konstig. Nu sover hon som en stock dock - så det gick ju över :)

Hemskt väder - regn och rusk. Passar bra eftersom jag har MASSOR att göra och inte bör pilla i trädgåden idag!

RSS 2.0