Alice nyklippt och lycklig och 3 kilo lättare :)

En ny hund! :)))
FÖRE:
EFTER och helt TOVFRI JIHAA

Alice ska till dagis och får glädjefnatt

Obs obs normalt har jag en djupare och behagligare röst :)

Idag gäller klippning!

Idag ska Alice klippas! HURRA! Tar inga "före"-bilder eftersom det redan finns många av dem här på bloggen! :)

Alice NÅGOT mindre lurvig

Igår tog jag som sagt fram saxen och klippte i tre omgångar. Nedanstående bild är efter EN omgång - ryggen. Hon accepterar men något motvilligt men var väldans lycklig efteråt :)Hemska tovor

Som jag tidigare berättat växte ju Alice päls minst 10 centimeter och fick hemska jättetovor över en natt!
Idag har jag klippt bort en massa tovor för att det ska kännas lite bekvämare för henne. Rakningen sker på torsdag. Ska fotodokumentera förvandlingen! Funderar på att införskaffa en liten rakmaskin till ansiktet och för att kunna ta tovor direkt när jag upptäcker dem. Jag får grunna lite på det.

Lurvig hund

Ojoj närbild på Alice som togs igår kväll. På torsdag skall hon friseras!Foto: Sven Jönsson

Trädgård flyttar till Jardin et Pastis

Jag kommer fortsätta mina trädgårdsskriverier i min nya blogg Jardin et Pastis.
Det ligger en banner här till vänster men länk kommer här också :)
JARDIN ET PASTIS

Mer Malte och Alice

Ojoj igår träffades de två igen (inga bilder än men det kommer nog...) och först så bara var de - vi var många här och matbordet hägrade ju också. Men när barnen gått och bara Malte o Alice var kvar, då började brottningslekarna - helt ljuvligt :)

Alice hjärta Mischa

Här kommer lite bilder från en trevlig lördagskväll med en jättegod middag (tack Birgitta!).

Mischa
Mischa och Alice
Mischa och Alice
Mischa och Alice

Bilder från kvällen

Här kommer nu lite bilder. Kvaliteten på bilderna är kanske inte den bästa men jag tror känslan framgår :)


Malte hjärta Alice - Alice hjärta Malte

Malte kom, såg och SEGRADE. Ojoj det var stor kärlek! Bilder kommer senare. Snuttan är helt UTPUMPAD och sover ljudligt på sin sida av sängen! :)

I kväll kommer Malte!

God kväll! Matlagningsbestyren börjar snart och Alice längtar efter sin kompis Malte som kommer om någon timme. FÖRHOPPNINGSVIS får jag några bilder som är liiite bättre än de på snuttan förra gången de träffades... (se bilder under kategori: Hund). De var ju rent hiskeliga :)

Alice är en klok hund

Eftersom Alice helst av allt är utomhus så brukar jag få kalla in henne när jag ska gå ärenden eftersom hon då brukar vara instängd i köket. Att kalla in henne är inte så lätt så jag brukar plutta i lite godis i hennes godisleksak och det har blivit svårare och svårare att få henne att köpa det.

Men idag... då kom hon på något nytt! Rusa in, HÄMTA godisleksaken och ta med den ut!

Alice

Lite före-bilder

Så nu har jag dokumenterat trädgården för jag tänker att det kan vara undergörande för mitt trädgårdsförtroende att kunna blicka bakåt och se förändringen. Bilderna tagna idag på morgonen!

Först övergripande väster- och österdelen


Sedan buskar o ros i västerlägeGräsmattanKlematis och lavendel
Alice päls

Snuttans päls har bara EXPLODERAT! Plötsligt har den på en vecka vuxit en decimeter inklusive en massa tovor! Imorgon ringer jag hunddagis och bokar tid för frisering! Undrar varför hon har en sådan extrem pälsväxt... kanske beroende på BRAVO hundvoder, kanske för att hon alltid är utomhus, kanske för att hon får en massa kalktillskott!

Här kommer en bild - inte på henne men det är likt :)

Källa: http://glavarishundvard.blogspot.com/

Strålande sol och kommande värme

Fantastiskt väder! Strax ska jag och Alice gå ut på en långrunda! Men först två bilder tagna imorse där hon gosar med sina absoluta favoritsaker:

1. Vältuggad slemmig tjurmuskel
2. Latexhamburgare som piper


Blomstersoffa - ett konstverk!

Måste bara dela med mig av denna ljuvliga bild som jag "trillade över" igår under min jakt på den perfekta trädgården! Är den inte fantastisk?! Fanns att beskåda på Nordiska Trädgårdar 2010.


Bild: www.odla.nu

Trädgårdsmöbler i vit konstrotting?

Att hitta snygga vita trädgårdsmöbler i konstrotting som inte kostar en förmögenhet är inte det lättaste. Förra året hade jag ju ingen trädgård utan "bara" en balkong och då investerade jag i två st jättefina stolar från IKEA.
Så här ser de ut:

Och nu när jag är med trädgård och stor uteplats så tänkte jag att två till likadana hade ju varit fint. Men ack ack - i år finns de tydligen inte i vitt utan bara i mörkt grått?? SUCK. Jag tycker inte alls det är lika vackert!

Bilder: www.ikea.com
Det finns överlag ett mycket större utbud i brunt/grått/svart. Trist tycker jag!

Alice trött men lycklig och mer trädgård

Igår fick Alice äntligen träffa  sin storasyster och svåger och hon svävade på små moln. Blev helt tokig av lycka :) Hon sov som en stock heeela natten och väckte mig med pussar som vanligt!

Tankarna på min blivande trädgård snurrar vidare - ojojoj. Jag har faktiskt haft trädgård en gång kom jag på - 300 kvm kvickrotodling på en koloni. Jag smög mig dit på kvällen med Roundup och trodde jag skulle bli helt lynchad. Roundup är inte poppis bland kolonister. Den kolonin blev aldrig någon trädgård... Men denna gång skall det faktiskt bli en trädgård! :)

Ytterligare en ros som kommer finnas: Comte de Chambord


Foto: Horst HilscherFörra året var det varmt och skönt

Såg just att det den 26 mars 2010 var 19,3 grader. Hade ju varit fint om det blev så varmt och skönt redan nästa vecka...

Idag är Alice extra glad

Idag är hon jättejätteglad för jag har viskat i hennes öra att hennes storasyster och svåger kommer på middag ikväll! Hon har längtat sig halvt fördärvad!

Bild: Webring

Trädgårdsplanerna tar form

Så! Nu är några plantor beslutade i den kommande trädgården...  Bilder kommer här! Tror det blir FINT! :)

Först en klätterros - den blir gigantisk under gynnsamma förhållanden. Jag ska hjälpa den på traven!


Bild: www.bakker.se

Sedan tänker jag rabatt med rosen nedan, lavendel, stjärnflocka och silverarv.

Bilder: www.hortogreen.com

Stora planer alltså! Blir nog bra :)


Alice <3 Rottisar

Alice har ju redan en rottiskompis som heter Mischa och som hon älskar. Däremot så finns det två rottisar som brukar promenera förbi på andra sidan staketet som hon hm... kanske inte ogillar men däremot så har hon inte tyckt de ska gå där bara... 

I morse när de gick förbi så kom de upp till staketet så att de kunde hälsa på varandra och nu står hon och längtar efter dem!En ny fas i Alice liv

Alice kan hoppa upp i soffan UTAN HJÄLP! :)

Här låg hon plötsligt!The Ice Storm och Alice mysbilder

Det är torsdag kväll och omvärlden utanför ser ut som scener ur filmen The Ice Storm. Har ni inte sett den så rekommenderas den varmt!

Länk här: http://www.discshop.se/filmer/dvd/ice_storm_import_sv_text/P28685

Vet ni inte hur en Ice storm ser ut kommer bild här (från Geneve)
Alice har myskväll med nytt ben (aka tjurmuskel) och här kommer några mysbilder :)

Inte så gosig - Tibetansk Mastiff

Här ser rasen inte så gosig ut...

Tibetansk mastiff

Det där med att skaffa hund brukar ju kosta en del - men här kommer en bild på världens dyraste hund...

1 miljon engelska pund

Rätt dyr vovvis alltså...

Källa och läs mer: http://www.independent.co.uk/life-style/house-and-home/pets/this-dog-has-just-been-bought-for-1631m-so-why-is-he-so-valuable-2244096.html

Nytt duschdraperi från HM

Sådärja! Nu är nya duschdraperiet på plats! Så här ser det ut:


Bild: www.hm.com

Fler trädgårdsdrömmar

God morgon! Alice väckte mig otroooligt pigg med en massa pussar kvart i 6... bara för att hoppa ner, lägga sig på Ludde och skönt somna om! Men jag gick upp såklart :-)

Idag stundar: mer trädgårdsplanering. Inser att några verktyg REDSKAP kommer behövas. Spade är nog bra :) Och spett. Och så någon snäll människa med starka muskler. Tror jag ska börja min rabatt där rosen står idag - i liten skala alltså. Och flytta rosen. För det bör man ju kunna göra. Får konsultera min personlige rosexpert :)Trädgårdsdrömmar

Jag traskar runt i min lilla trädgård och drömmer. Eller planerar kan man ju också kalla det :) Jag tänker den i före/efterbilder och då är det så här:


Undrar hur många år det tar?!

Alice får pedikyr!


Kloklippning på hunddagis!

Idag ska vi äntligen ner o klippa klossingarna som växt sig låånga. Hoppas Alice får tillfälle att leka en stund med sin Spättan!

Trädgårdsstädning

Alice och jag hade planerat att röja lite i trädgården: ta bort lite löv, kasta gammalt skräp, ja göra den lite vårfin helt enkelt. MEN planerna kom på skam! Regnet strilar ner. Så vi får väl nöja oss med att rensa inomhus. Funderar över mina två klematis - när de ska klippas ner och inte minst hur. Läste på lite om dem och det beror tydligen på vilken sort det är... HM... 

Man ska ju visualisera sina mål sägs det... jag kan börja med detta :-D


Bild: www.wallcoo.net

Skatbo aka Alice Kommande Middagar

My lord - skator har som tidigare sagts byggt bo i trädet precis utanför staketet. Jag inser nu att ungarna kommer trilla ner PRECIS innanför vårt staket och Alice kommer äta upp dem! Fasa! Jag lider av lätt fågelfobi men det gör inte RÄKAN (tyvärr!)Babybild på lilla räkan

En bild på Alice när hon var liten!Nu får den se ut så här ett tag

Så - nu är jag lite nöjd med sidan. Ska starta upp en testblogg där jag kan leka :)

Nu stundar strax eftermiddags promenad i vårsolen! HÄRLIGT!

Kunde jag hålla fingrarna borta?!

Neee... obs den är inte ett dugg klar, men jag är rätt nöjd med headern :) Det är ju trots allt räkans blogg... så lite gullig får den ju vara.

Den ska inte se ut så här :)

Men jag importerade en färdig stilmall :) Den ska ändras men inte idag för idag ska jag bara umgås med min lilla RÄKA :)

Att designa sin blogg

God morgon!

Att designa sin blogg var RIKTIGT KUL :-) En ny värld som öppnade sig! Ojoj vad det finns mycket man kan göra! Jag kommer använda bloggen som läroverktyg. Det skadar ju inte att lära sig mer om CSS, HTML och bildredigering. Dessutom finns det en uppsjö info på nätet.

Jag gjorde några headerbilder igår med varierande resultat. Exemplen kommer här :)Roligt hade jag :)

Det finns några gratisprogram som jag vill tipsa om:

Gratis bildrediteringsprogram Paint.net finns att ladda hem här: http://www.getpaint.net/
Bildredigeringsprogram på nätet som är himla smidigt om man vill leka med layers: http://fotoflexer.com/

Tsunami och fredag kväll

En förfärlig tsunami i Japan :( Vi skall vara glada över att vi trots allt är rätt trygga här i Norden.

Fredag kväll, Alice är understimulerad och vill ut och jaga lämpliga fäder... hon ligger innanför ytterdörren för hon har insett att genom staketet kommer ju ingen... ytterdörren är alltså bättre för fadersjakt. Hon är klok min lilla räka.Aprilväder

Det är hagelstormar, ösregn o allmänt vidrigt väder. Inte ens Alice vill gå ut! Vi skulle egentligen traskat ner till DAGIS idag men vi skjuter på det till nästa vecka - alldeles för äckligt väder!

Under ombyggnad

Jag leker lite med lite olika designer som ni ser så bli inte förskräckta :)

Hunddagis i Lund - det allra bästa

Imorgon skall vi traska ner till Alice paradis på jorden, hennes hunddagis Höje Hund o Park. Alice klor skall klippas och kanske kanske får hon träffa sin älskling SPÄTTAN!

När Alice tycker att jag sover för länge vaknar jag av denna syn (dååålig bildkvalitet tyvärr) - världens mest underbara syn att vakna till!
Våren är här (tror jag)


God morgon! 

Idag väntar en ny hektisk dag! :) Dagarna är lite hektiska nu. Alice är fortfarande yrvaken och tittar ut och har inte bestämt sig om hon tycker det är för kallt. När vi drog upp persiennerna lallade en mycket konstig dam runt på lekplatsen men hon har gått vidare. Tror hon var på väg söderut...

Dagens bild blir som omväxling inte en bild på lilla RÄKAN utan på mina fina tulpaner :)

Tulpaner

Alice på skatjakt


Skator bygger bo i det stora trädet precis utanför mitt staket! Jag älskar inte skator direkt... Men Alice tycker de är himla roliga! Här kommer dagens bild - hon hoppas snart få jaga dem!
Rysligt kall måndagmorgon

God morgon! Idag har räkan bestämt sig för att verkligen sova ut! Förmodligen för att jag då har brådis och måste uträtta en massa ärenden :) Hon hoppade som vanligt ner från sängen, gick till den öppnade terassdörren, stack ut nosen... och insåg att där var kallt och ogästvänligt. Så vad gjorde hon? Kurade ihop sig på sin ludde o fortsatte snarka! :)
Måste bara publicera denna FRUKTANSVÄRDA bild på min lilla ängel. Man tror det är ett monster men nej nej det är min darling, sötaste snutta, älskling! :) Hon ser inte ut såhär egentligen FAKTISKT :)

Hon ska just sätta tänderna (tanden??) i sin kompis Malte:


Foto: Sven Jönsson

Men så här såg hon ut sekunden efter :)


Foto: Sven Jönsson

Alice är förälskad


Alice springer runt och letar efter min väninna Lena! Förutom att Lena är världens goaste person så har hon en HANHUND som jag tror Alice tycker skulle vara en passande pappa till eventuella valpar... Han var iofs inte med men Lenas blotta närvaro räckte :)

En utehund och inte en sidenkuddshund


Jag har tidigare inbillat mig att små hundar trivs bäst på små sidenkuddar lugnt blickande ut över omgivningen. Men jag hade HELT fel! Alice ÄLSKAR att vara ute. Verkligen ÄLSKAR! Hon vill helst vara i trädgården hela dagarna, aldrig gå in! Förutom när vi ska ut på promenader som faktiskt slår trädgården. Helt underbart! Och vilken tur att vi har en liten trädgård! Hennes senaste nöje är att använda höstens sista inte uppräfsade gräsklipp som ben-gömme-material! Funkar sådär för det mesta blev faktiskt uppräfsat. Men hon kämpar på!

Alice blev myyycket förvånad när jag plötsligt tittade på henne genom ett vidöppet sovrumsfönster!Test av trackback

Tack Lisbeth för att jag får använda dig som försökskanin :)

Härlig Söndagmorgon! (Våren är äntligen här!)


GOD morgon! Ojojoj vilket väder! Man blir helt lycklig! Tänk vad solen påverkar!

Lillräkan har just vaknat och ligger nu o spanar ut genom terassdörren och funderar (förmodligen) på om hon ska sova en stund till eller gå ut. Så brukar hon göra på morgnarna: när jag kliver upp hoppar hon ner från sängen, lägger sig på Ludde i vardagsrummet och tittar ut genom den vidöppna terassdörren.

Här kommer dagens bild (fast nu tittar hon ju mest på mig :) )Min lilla räka löper!!

Nu äntligen har Alice första löp kommit igång!

Hundblogg

SÅ nu är det bestämt - denna blogg ska inte bli någon svammeldagboksblogg (eller nåja kanske lite men inte såå mycket) utan jag ska fokusera på Alice och på hennes kompisar. Så var det med den saken! Denna blogg tillägnas alltså mattes lilla räka!

Alice lördag morgon


Dagens Alice-bild!

Idag ska Alice o jag vara aktiva: städa, promenera och ha det skönt! Solen strålar (ännu så länge iaf) och kanske blir det varmt o skönt!

Alice

Alice behöver klippas igen.... :)

Hundbild


Ibland förstår jag inte riktigt hur människor tänker när de lägger upp bilder på Blocket.

Jag tittar alltid igenom hundannonser och hittade denna bild som dragplåster-foto i en annons. Hur säljande är en sådan bild?!Källa: www.blocket.se
Kiropraktor i Lund - den allra bästa


Lunds Chiropraktormottagning måste vara den bästa i Lund/Skåne/Götaland/Sverige! Igår var jag hos Birgitta Anconéus (som är en av ägarna, bild nedan) och blev behandlad. Jag rekommenderar henne varmt!


Birgitta


Lillasyster

Jag bara vet det! Alice VILL ha en liten lillasyster och hon har faktiskt fått HALVSYSKON! De är söta ljuvliga underbara och Alice hade tyckt det varit så SKOJ!!!! Och jag pratade med uppfödaren igår och hon tyckte också att Alice skulle få ett syskon.

Meeen... det går ju inte :( Jag vet ju inte hur jag arbetar i framtiden och att ha två hundar på Alice älskade dagis är kanske att ta i, det är ju inte helt gratis (ääääven om det inte är dyrt för vad man får!). 

Hm.. sugen är jag allt :)

Här kommer en bild på ett litet syskon! Förstår ni mig? :)

Jag förmedlar gärna kontaktinfo till uppfödaren!

Alice syskon
Foto: Birgitta Larsson

Och så dagens "god-morgon-bild-på-Alice"! DJUP koncentration på beeenet!

alice

Lite morgontrött Alice <3

Så här ser Glada Alice ut när hon är lite morgontröttt <3

Undergörande mot missfärgningar!!

God kväll! Läser någon min blogg?? Tror inte det :)
Men iaf: OM ni har en ljus/vit hund som får rödbruna missfärgningar runt ögonen har jag receptet! Efter att ha provat diverse dyra droppar (en del vågade jag inte prova eftersom de INTE fick komma in i ögonen hm...) så köpte jag KALK efter att ha läst någon hund-tråd på nätet. Och under över alla under! Min lilla räka Alice är nu efter 2 veckor i stort sett fri från dessa fula missfärgningar! Jag köpte produkten på min favoritleverantör Foderbilden men det finns säkert på en massa andra ställen :) Bild på undermedlet kommer här!
Medlet som fått Alice ögon att bli friska!

Sömnlös natt

Håhåjaja - kan det vara så att min lilla räka ska börja löpa?? Nåt är det iaf - hon har hållit mig vaken HELA natten. Spankulerat omkring i lägenheten, hoppat ner från sängen för att strax efter vilja bli upplyft. Legat PÅ mig och bitit mig i näsan, lekt med pipleksaker... jaja you name it. Vakna har vi iaf varit. Halv 7 gav jag upp och nu verkar hon TRÖTT :-S
Lyssnar på morgonekot och hoppas innerligt våldet snart klingar av i Libyen och i andra länder (hör just att det är mycket spänt i Tunis igen). Illa illa.
Planer för idag - vila och samla krafter inför besöket på AF imorgon. Och min numera dagliga powerwalk! Ja förutom några hundpromenader, städning och allt det vanliga då såklart (inklusive leta JOBB!)

RSS 2.0