Alice har varit så duktig!

Idag har inskolningstiden för Alice utökats - plus att hon debuterat på riktigt som "väskhund". Dvs på buss och tåg och upp-och-ner för rulltrappor och på perronger så sitter hon i väskan! Och BINGO! Hon verkar trygg o lugn och tycka det är bra! Hon pep inte. Hon klängde inte. Hon höll sig lugn ända tills en äldre dam klev på bussen hem. Hon kunde bara inte motstå damen :)

Än blommar det i Alice trädgård!

Fantastiskt - 28 oktober och mina två mest tacksamma rosor ser ut så här:

New DawnAloha
Alice vänjer sig så sakteliga

Så var det dags för Alice att vänja sig... vid att "åka väska". Det har väl gått sådär idag. Men skam den som ger sig! Imorgon kommer vi flyga till jobbet :)

Snart ska vi bada också ojojoj - det tar på krafterna att vara City Hund :)Alice fick vilodag idag!

Idag har Camilla tagit hand om Alice heeela dagen. TACK!!! Min projektledare var i Malmö och då kan jag inte ha snuttis där - han springer in och ut ur mitt kontor hela tiden och Alice hade smitit och sprungit rally i korridoren :) Alice älskar att springa rally i korridorer. Och om människor ropar att hon ska låta bli blir det ÄNNU roligare!

Imorgon stundar hemmakontor och sedan mer inskloning som kontorshund torsdag fredag. Sedan välbehövlig helgvila! Både för vovve o matte!

Alice - kontorsvovven

Igår var andra dagen på kontoret med därtill rätt långa resor till och från. Både buss och tåg. Men även lite promenader. Hoppar av bussen tidigare när vi åker hem så att det blir en automatisk promenad då också :)
Insåg att det är vääldigt opraktiskt att kånka runt henne i rulltrappor, hissar, upp- och ner från buss och tåg. Så har bestämt mig för en hundväska att stoppa henne i - men bara i de situationerna. Hon kommer aldrig bli en vovvis som bärs runt ofta.

Efter det beslutet insåg jag att hundväskor är en jättegrej - finns triljarder varianter och biljoner prislägen. Från typ 179 till flera tusen.

Till slut bestämde jag mig för en rätt enkel väska - den verkade mest praktiskt av alla jag sett. Såklart var det lockande att köpa en handsydd i kalvskinn från Holland men jag hejdade mig :) Och med väskan följde då att hon måste ha en sele eftersom om hon lyckas krångla sig ur väskan inte får bli hängande i sitt halsband. Så nu väntar vi med spänning! Kommer nog ta en stund att vänja henne.
Väskan:Bild lånad från: http://www.zoomarknad.se/article-view.asp?articleid=1

Fokus på Alice

Nu är det höst och trädgården går in i en viloperiod. Och så även trädgårdsarbetet och fotograferandet. Igår fick jag i alla fall ner 6 rosor till i jorden! Och lite tulpanlökar. Det ska bli såååå spännande till våren!
Rosorna som planterades igår var:

Christopher Marlowe
Jolly Dance (den 2:a)
Frühlingduft
York and Lancaster

Spännande!

Nu när det inte finns så mycket att skriva om kring trädgården så kommer bloggen gå över till mer skrivande om Alice! Hon debuterade i fredags som "kontorshund" och klarade det med bravur. Peeep iofs på buss/tåg till jobbet men skötte sig exemplariskt på jobbet och pep inte alls på vägen hem! Guldstjärna till snuttis! <3

Bild på City Chic Alice


Tre rosor i jorden

Vilka fantastiska höstdagar det varit! I Alice trädgård har flitens lampa lyst: tre rosor är nu planterade. Hoppas de överlever vintern :) Dessutom har jag grävt upp 2 av mina tre blyblommor för vinterförvaring.
De planterade rosorna är:
2 Cornelia + 1 Jolly Dance

Lite bilder - dåliga men lägger upp dem ändå :)

BlyblommornaAlice i morgonskenet av infravärmen

Nu är det riktig höst

Hösten har lägrat sig över Lund. Parasollet inpackat i vinter-kappa. Ljusslingan uppsatt. Väntar nu bara på några rosor att plutta ner sedan går trädgården i vinteride.

1 oktober 2011

Ännu en strålande sensommardag att vänta. Morgondiset droppar från buskar o träd i skrivande stund men solen skymtar bakom dismolnen. Sol och 18 grader förväntade både idag och imorgon enligt DMI.

Än frodas det i trädgården!

New Dawn


AlohaBlyblomma

Nyplanterad Bonita RenaissanceRSS 2.0