Rosenstatus

Har legat av mig i bloggandet från trädgården - fast det händer inte så mycket med den. New Dawn är på g, Behring Renaissance är på g, Mme Boll är på g. Mycket på g alltså. Snart blir det (förhoppningsvis) ett blomhav igen. Min stackars Zepherine Drouhin verkar sova törnrosasömn... händer absolut noll och niente där. Kanske (förmodligen) trivs den inte. Får plantera den i pallkrage - det verkar ju vara modellen med tanke på New Dawns explosion...

Bilder på rosenstatusen kommer här - och direkt under bilder på hur de kommer att se ut (lånade bilder)

Mme BollOm några år:

Mme Alfred CarriereOm några år:Behring RenaissanceOm några år:AlohaNew DawnOm några år:Zepherine Drouhin

Fundering: en liten pionrot som jag planterade för några veckor sedan... den har tagit sig och en massa nya gröna skott sticker upp. Undrar om den tror att det är vår nu och därmed blommar? Fast pioner är ju kinkiga...

Trädgårdens olika sidorFördelar
: härligt, mysigt, skönt, roligt, avkoppande, bra för själen, Alice njuter och jag njuter
Nackdelar: tvestjärtar, bladlöss, myror i mängd, vita flygare, gräs överallt inne när jag klippt gräsmattan

Men det tar jag så gärna :)Fantastisk krukväxt

Igår kom Anton och Kath och åt lunch och med sig hade de denna fantastiska växt till uteplatsen!! Undrar vad den heter... ?


17 år att anlägga en trädgård

Igår kväll kom min gode vän Peter för att hjälpa mig sätta upp 2 dragspelsspaljéer som jag haft liggande ett bra tag. Nu när min New Dawn formligen fått fnatt o växer som besatt började det bli akut. Så han kom, borrade och skruvade och nu är de uppe!

Peter tittade sig omkring när han kom - och sa: "det sägs att det tar minst 17 år innan man får den trädgård man vill ha". Ja det gör det nog :) Fast min lilla täppa har kommit en bra bit på vägen dit på bara erhm... ett år snart. Tankarna började ju redan när vi bestämde oss för att byta lägenhet Camilla och jag. Sedan när jag flyttade in i oktober/november så traskade vi runt Alice och jag och planerade och planerade.

Morgonbilder från en dimmig trädgård!

Mme Boll, Behring Renaissance o andra rosor en härlig sommarmorgon

Ojoj tänk om alla sommarmorgnar var som denna! Det verkar ha regnat rejält i natt, nu strålar solen och dagen kommer nog bli fantastisk. Mina blommor behöver lite sol så det är bra :)

Här kommer lite dagsfärska bilder!

Ros/Lavendelrabatten! Mme Boll i full blom, Behring Renaissance på gång, lavendlarna blommar för fullt - ja utom de små nya plantorna då...Aloha på gång igen - en fantastisk ros!Alohan till höger, sedan en liten ynklig klematis som jag tror kommer ta sig och till vänster den stackars klängrosen som fått flytta runt hela våren. Men nu verkar den ha hittat rätt! Det är en Mme Alfred Carriere.Detta är fantastiskt. En New Dawn som var helt döende. Jag planterade den i denna pallkrage och kallade platsen för Recovery-kragen. Och ojoj vad den trivs där! Den trivs så bra att jag inte vågar flytta den till en lämpligare plats. Får väl fundera ut  något bra stöd till den - inte helt lätt.


Äntligen blommar Aloha igen!!

Kan inte se mig mätt!Dagens trädgårdsbilder

Efter gårdagens regn hukar en del av blommorna - men här kommer i alla fall några - min morgonkaffe-utsikt!

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE VERSION

Österrabatten efter ÖSPAB-fynden:

Strandtrift, blå praktriddarsporre, röd solhatt och några vivor. Rosen vid spaljen är en Zepherine Drouhin - vet inte om den kommer klara sig för den var rätt frostskadad och ynklig när jag fick den. Växter den till sig får jag planera om lite :) Västerrabatten och den yttersta pallkragen:

Den blommande rosen till vänster är Mme Boll, söt och liten. Den andra rosen i samma rabatt är en Behring Renaissance - den har skjutit fina nya skott äntligen. Sedan lavendel lavendel.

Rosen i pallkragen var en totalt döende New Dawn men när jag satte den i kragen började den trivas som fisken i vattnet! Och på kortsidan, den låga delen, där står 3 st blå blyblomma. Skall bli spännande att se den i blom!Sist men inte minst, min ljuvliga Aloha aka Camillas Ros. Ny blomningsperiod på gång!


Gräsmatteförbättring

Regnet bara vräker ner. Och lär så göra ett bra tag framöver om jag tolkat rapporterna rätt. Åtminstone i 2 veckor... så det är nog en himla bra tid för att förbättra gräsmattan! Den är fortfarande rätt bedrövlig om än bättre än den var i våras. Tar en tredjedel per omgång, så att snuttan o jag kan röra oss liiite på gräset i alla fall :)

Så idag: östra delen skall förbättras! Krattas, dressas och sås!

Sista planeteringssucken

När jag hade semester i förrgår tog jag bussen till Uppåkra - ÖSPAB. De hade rea och jag måste säga - sista sucken när det gäller plantering. Men jag gjorde nog några fynd - till vrakpriser. Frågan är om de tar sig.Madame Boll - hon vinner i längden!Mer Mme Boll!Reaväxter från ÖSPAB får pryda min Österrabatt

Detta är spännande för detta var en DÖD ros men nu lever den! Skott!När jag flyttade in här fanns 3 lavendelplantor. Jag planterade dem i "Rosenrabatten" men de visade sig ha en helt annan karaktär än de övriga lavendelplantorna. Så nu är de flyttade och små ynkliga saker ersätter dem... hm...


Öppet för fantasin. Fantasin säger: 4 vita marktäckande rosor. Time will tell.Imorgon kommer barn och Sven och Malteee på middag. Lammsteken ligger redan i kylen men kompletteringar behövs!RSS 2.0