Högsommar och två nya rosor i jorden!!

Idag har varit en fantastisk dag på alla sätt. Dels semester. Dels sommarväder.
Semester är fantastiskt för då kan man såsa runt, lägga sig en stund efter morgonkaffet o bara njuta av ljudbok, mysa och såsa :) Men sedan kommer ju verkligheten ifatt en - liksom varför jag ville HA semesterdag idag. Jo 1. vädret. Det är helt otroligt. Det har blivit sommar plötsligt här i Skåne! Tror inte vi haft så fint väder sedan Valborg! Sedan 2. städa - ute och inne. Man kan tro att jag gör det ofta men kan säga: inte tillräckligt.
Sedan till posten o hämtade mina två renaissancerosor! De är ju nerstoppade i djupa fina roshål och jag hoppas de överlever vintern! 

Bild kommer här - lånad från leverantören www.rosenposten.dk


Min älskling Alice

Det var länge sedan hon figurerade här på bloggen - här kommer dagens idolbild :)

Pioner

Planerna fortskrider :) Nu har jag bestämt mig för en pionrabatt utmed staketet. Min yngsta sa igår att jag kanske borde överväga att göra rabatter av HELA uteplatsen förutom stenläggningen då - och sedan bara ha gångar så att man kan promenera runt. Så blir det nog vad det lider :)) Men inte riktigt än. Så nu planerar jag för pioner och däremellan någon blå blomma - möjligen stäppsalvia.

Nu börjar jag längta till våren

Jag vet - man ska fånga dagen o så. Men jag längtar ändå till våren för då kommer min trädgårds 2:a säsong och den kommer bli riktigt spännande. Men först är det höst och sedan vinter och det kommer säkert många härliga stunder då också med en massa snö och ljuslyktor och mys. Låt oss hoppas att vintern blir något mindre bister än den föregående - även om jag tvivlar. Som tur är har jag ICEBUG-kängor så jag och Snuttis kan gå säkra på halt underlag. Det är mina andra icebugkängor - de första slet jag ut (tog väl en tre år eller något med MYCKET slitage).

Dagens "vill ha":


Christopher MarloweBild: Flora Linnea
Cornelia


Bild: Rose Roses

Exilblomma

img_6768 (MMS)

Exilblomma


Indiansommar och vita flygare

Vilka dagar vi fått!! Helt otroligt! Plötsligt blev det sommar!!!
Insåg - kanske lite VÄL sent på säsongen - att vissa skadeinsekter å så måste bekämpas. Men bättre sent än aldrig :) De vita flygarna är snart ett minne blott...

Semester

Idag ska jag och Alice vara lediga heela dagen. Hon är ju förstås oftast ledig :) Men inte jag. Men idag!! YES! :)

Planer: pula i trädgården, fixa lite inför rosplantering och inför vintern. Kratsa lite fogar (så tråkigt!). Pula lite inne också (behövs!)

Rosplanering

Nu jobbar hjärnan igen med planeringen inför våren. Tulpanerna är ju nedstoppade (en del till skall stoppas ned) men sedan har vi ju rosorna. Tänk om man ändå hade 1000 kvm. Fast då hade jag väl blivit helt tokig :)
Snart kommer i alla fall de jag för länge länge sedan beställde på Flora Linnea. Lite osäker på York and Lancaster-rosen men de andra känns helt rätt.

De är:

Aprikos klängros utmed ena spaljen (den andra spaljen skall få pallkrage-ros till våren) - den längst ner Jolly Dance
Frühlingduft (uppe till höger)
Sedan har vi den tvåfärgade, lite osäker på den. Den är engångsblommande o kinkig av vad jag förstått....
Ja längst ner kommer då min gamla skiss... inte helt aktuell kanske :)


Sedan ska jag testa en ny ros från Poulsen - Bonita. Har plötsligt gått från rosa-preferens till aprikos-preferens.

Ner i jorden 3

img_7394 (MMS)

Ner i jorden 3


Ner i jorden 2

img_5785 (MMS)

Ner i jorden 2


Ner i jorden 1

img_8502 (MMS)

Ner i jorden 1


Höstmorgon och blommande blommor

En fantastisk höstmorgon, precis sådan som jag minns septembermorgnarna från min barndom: klar, krispig, hög luft - härlig! Dagens trädgårdsrunda gjordes med kameran! Solen har inte nått fram till trädgården än och höstanemonbilderna är inte så bra eftersom jag inte ville klampa in på den nysådda gräsmattan.

Höstanemonen blommar!

New Dawn - en blommande favorit. Hoppas den klarar vintern i pallkragen!

Blyblomman

Aloha - obotlig optimist

Än blommar det i trädgården

Inga bilder nu - tänkte ta några bilder ikväll! Men rosor, blyblomman och höstanemonen blommar. Rosenkronillen som jag inte trodde skulle blomma alls i år börjar få knoppar! Hoppas det dröjer länge innan frosten slår till! Fredag idag och sista dagen för min snuttis att bli hämtad av Anna. Snyft.

Gräsförbättring och höstlökar

På fredag kväll blir det nog möjligt att klippa lite gräs - just nu är det totalt SKYFALL och så lär det vara till och från till fredag. DÅ jäklar skall det klippas gräs, sedan spridas ut topdress och sedan sås förbättringsfrön. Och så ska lite lökar stoppas ner i jorden! Härligt!

Vattensjuk rabatt ett minne blott

Min österrabatt är nu uppriven - ser bedrövlig ut men det gjorde den ju innan också. Vattnet sköljer över den vid regn eftersom grannens uteplats ligger högre än min med en sluttning rakt ner mot min rabatt! Det är sådant man lär sig efter att bott här ett tag :) Planerna nu för östra sidan är att ha kvar en del av rabatten (där inte vattnet forsar fram då...) och sedan så gräs utmed husväggen och en del av tidigare rabatten. Sedan kanske ha något där - typ planteringsbord eller nåt. Alla dessa planer! Nu - back to work!

Måndag morgon och Alice som valp :)

En härlig morgon men regnet har vräkt ner igen i natt. Känns mer och mer rätt att halvera österrabatten :) Växterna ruttnar ju bort helt där eftersom vattnet inte rinner undan som det borde.
Idag hemmajobb i mängd - Alice skall gå till sitt älskade dagis så hon kommer ha kul :)

En liten videosnutt på när Alice var baby o terroriserade Molle...

Och hon är lika vild o galen nu :)

Härlig söndag med nya planer

En riktigt skön söndag! Aktiv, flitig, positiv och allmänt najs! Städning hemma, lampkupan ligger i disken nu! Alice är nöjd och glad och jag har dessutom både fikat med Sven OCH jobbat! Alice blev sååååå lycklig men undrade såklart var MALTE var... Han var i YNGSJÖ?!

Iaf - lite planer börjar ta form. För trädgården alltså. Jag skall minska min blöta skuggiga österrabatt till ungefär hälften! Så nu är det bestämt. Så gräs (eller ris... som då ska stå i vatten). Läste en härlig blogg idag - en väninnas väninnas dotter skriver. Så härlig!

Den finns här: http://charlottehelaaret.blogspot.com/

Annars inget nytt.... regnet har vräkt ner (vi är vana nu nere i Skåneland), åskan har mullrat oroväckande nära... men nu skiner solen och det känns som sommar!

Alice är en klok hund II

Hon är klok min Snuttis - det räcker att jag knyter ihop soppåsen på morgonen för att hon ska inse att snart är klockan slagen... så hon rusar ut i trädgården då för där kan jag inte fånga in henne... HM... Men jag ska nog komma på ett sätt att överlista henne :)

Mina drömmars resmål

Jag har varit så dålig på att uppdatera bloggen. Det händer ju inte så mycket i trädgården, jag jobbar alltid tycker jag (med jobb jobb alltså) och Alice hon är på dagis. Som en vanlig familj alltså :)

I alla fall har jag hittat mina drömmars resmål ojojoj säger jag!

BONAIRE

En av tre öar i gruppen ABC Islands (Lesser Antilles) i Västindien.


Flygplatsen heter FLAMINGO AIRPORT - bara en sådan sak! :)

Mer info om Bonaire:

http://www.tourismbonaire.com/en/

Sven och jag tycker olika

Tycke och smak ska man ju inte diskutera. Men när Sven igår sa att gräsmattan faktiskt (nästan) var det som var bäst i min lilla trädgård blev jag lite konfunderad...

Vad jag tycker är fint:Gräsmattan - ett SORGLIGT kapitel eller Vad Sven tycker är fint

Vet inte om det är någon idé att ge mig på den nu i höst eller om det är lika bra att vänta till våren. Just som den började ta sig så grävdes det för stolpar och roshål och vips såg den ut såhär... suck suck. Fast kul att någon gillar den :) Ja förutom Alice då...Härliga Lördag

Vädret är fortfarande fint! Känns helt overkligt efter denna regniga sommar. Så stöket sätts igång tidigt idag! Först nymalet kaffe med kardemumma och mjölk, sedan skön dusch, sedan liten promenad med Alice, sedan upp till stan och köpa gräsfrön. Sedan ikväll Sven o Malte - ska bli najs!

Surrealistiskt

Tittade ut när jag vaknade och trodde nästan inte detta var möjligt. Sol två dagar i rad?? Helt ljuvligt!
Idag: jobb-jobb sedan gräsmatte-jobb!

Gräsklippning!!

Tjoho idag verkar det som att gräsklippningen äntligen kan bli av!! Och dessutom stämmer vädret på datorn med vädret i verkligheten! Undrens tid är inte förbi :) Så planer för idag: hårt arbete med jobb-jobb och sedan hårt arbete med trädgårdsjobb! En bra dag med andra ord!RSS 2.0