Söndag - och kanske lite jobbande i trädgården

Min trädgårdsblogg börjar bli en sorglig historia. Min hälsa har ju blivit en sorglig historia. Och för att göra det hela ännu värre snubblade jag igår på ett av Alice ben och vrickade ena (den värst angripna) foten. Jag bara stöp. Suck.

Alice har det i alla fall strålande bra! :) Hon älskar min alicehjälp Anna förbehållslöst! Hon vet att det vankas ROLIGA saker med Anna, som att CYKLA och ATT GÅ TILL DAGIS! :) Tänk att snuttan gillar att springa vid sidan om cykeln. HÄRLIGT.

Idag ska jag försöka (beror ju på hur rörlig foten blir när jag använt den lite, vrickningar är alltid värst på morgnarna)  plantera om lite blommor. Ser att jag trängt in för många i västerrabatten, eller snarare att de planterats fel. De höga framför de låga. Sedan funderar jag på om min fältvädd gjort att pionen plötsligt blev lite kinkig. Hm... kanske. I alla fall bor nu pionen i recovery-lådan. Vi får se om den hämtar sig! Hoppas :)

Rosorna mår bra och växter (i alla fall alla utom 2). Och jag har fyndat en lövpåse på hjul på en otrolig webbsida: http://www.enkrona.se - inte illa :=)

Äntligen fredag

Äntligen fredag och jag kan inte gå. Oj vad jag önskar att jag kunde gå!! Denna vecka har varit hyfsat ok men igår började eländet igen på riktigt.

Men trots det: FREDAG och skönt! Hoppas vädret blir ok så att trädgårdsarbetet kan fortsätta. Om inte så finns det mycket att fixa inomhus såklart :)

Projekt för nästa år: SYRENBERSÅ

Nu ska trädgården få växa till sig - inget nytt kommer planteras. Eventuellt kommer jag minska klematisrabatten för den är inte så lyckad. Men det handlar om att TA IFRÅN och inte LÄGGA TILL. Och så klart har jag mina frösådder som kanske blir till något, vem vet :)

Att lyckas med blommor från frö var svårare än jag trodde. Men några verkar i alla fall ta sig. Min lilla örtagård kommer nog få vänta - kryddsådden mår inte jättebra. Men man vet inte :)

Projekt för nästa år börjar ta form: skapa en liten berså i sydväst-hörnan där jag idag har mitt lilla balkongbord med diverse odlingskrukor. De fina buskarna utanför staketet hänger vackert över staketet och jag tänker att en eller två mini-syrener där plus en skön stol+ett lagom högt bord (gärna i mosaik) kan bli helt perfekt. Men som sagt: nästa år :) Nu fokuserar jag på det som finns och det är ju rätt mycket det!

Just nu är det kraftig åska och en massa regn - jättebra även om det kanske är i kraftigaste laget.Nya trädgårdsbilder

Nu har jag äntligen tagit lite nya bilder. Som tur är får jag ju krypa på knäna med min onda fot... heh :)

I alla fall - här kommer dagens update. Har inte hänt så våldsamt mycket men lite uppröjt är det. Och lite grönare. 

Österrabatten - smultronschersminen snart i blom!Rosrabatten - en massa knoppar och en utslagen blomma (som gömmer sig tyvärr)Arbetsbänkarna - recoverybänken och lite småplantor
Rosrabatten och lavendelrabattenLavendelrabattenHär vilar vi - Alice och jag (fast inte just nu...)

Klematis, lavendelrabatt och parasollfot

Kunde inte låta bli att föreviga klematisen och lavendelrabatten under gårdagskvällen! Bilder kommer alltså redan nu! :)

Dessutom fyndade jag en parasollfot som jag fick hemkörd - någon hade köpt fel så den var lite fläckig men annars helt ok. Perfekt.Ligger lite efter..

God morgon! Trädgårdsbloggandet har legat nere eftersom jag har en ilsket inflammerad hälsena. Inte för att trädgården är så stor att den skulle belastas men har haft attans ont. Men nu knaprar jag piller så förhoppningsvis blir det ett stort trädgårdsryck till helgen! Annars får rycket vänta till nästa helg.

Blommar gör det i alla fall :) Klematisen har nu FYRA utslagna vackra blommor (den i kruka), den klematis jag trodde var beyond rescue verkar ta sig, rosen kämpar på med sin blomma utmed väggen och gräset verkar också hämta sig. Det har ju regnat en del så jag har inte behövt anstränga mig där heller. Har sått "skuggtåligt gräs" så jag hoppas detta kommer överleva även på sikt. Det är ju inte lätt - har jag förstått - att få gräs fint under stora träd. Och det träd som ger mycket skugga i min trädgård är STORT och BRETT och dessutom helt onödigt... Men det står på allmän mark så jag kan ju knappast såga ner det.. Jag har föreslagit för fastighetsskötarna att det skulle kunna bytas ut mot ett japanskt körsbärsträd men tror knappast det blir aktuellt. Tyvärr.

Bilder på söndag!

To-do-lista till helgen och blommande klematis

Det regnar och frodas - så till helgen måste jag göra detta i min lilla oas!

1. klippa gräset
2. kantklippa gräset
3. plantera lite sommarblommor
4. titta till sjuklingarna som står i recovery-pallkragen
5. ösa på lite rosjord och blanda ner där det behövs
6. fotografera underverken :)

Den ena klematisen har fått en härligt vacker blomma. Mina två stora klematisar är ju extra spännande för de fanns här när jag flyttade in och jag hade ingen aning om hur de såg ut i blom :)

Bild kommer här!

Imorgon OM det inte regnar...

Ska jag ta lite bilder. Inte för att det hänt så mycket förutom att jag skaffat ett fint och billigt vitt trädgårdsbord som är liiiite större en det ynkliga balkongbordet jag hade innan. Tänkte måla balkongbordet vitt och så småningom (typ nästa år) ha det i min syrenberså :=) Fast nästa år kan man nog inte kalla det jag planerar berså... snarare en hörna med spretig planta. Men blir nog bra :)

Årets första ros i trädgården!!!


Yrvaken Alice

Alice tittar yrvaket upp på mig när jag kommer med kameran... hon låg och huttrade på sin Ludde så jag bredde ut mohair-pläden. Då sov hon sött i ytterligare en timme under sitt täcke :)Det växer och frodas

Här kommer lite bilder från min morgonsömniga trädgård - det växer minsann!

Gräsmattan

Så kommer då en bild på gräsmattan... en närbild. Den ser inte så kul ut. Men jag kämpar på :) Jag har behandlat delar av den med dressjord och nya gräsfrön och vattnar varje morgon. Så skam vore det om den inte tog sig! :)Back in business

Nu känner jag mig äntligen helt normal igen hurra!

Hemmet, trädgården och Alice (och jag) samtliga gruvligt eftersatta. Alice ska få sig en välbehövlig dusch idag med Barnängens balsam (tack Sven), jag dricker mitt morgonkaffe och studerar vattenspridarens magi. Känns lyxigt. I går eftermiddag öste jag ut lite dressjord, sådde lite och sedan blev jag bjuden på middag (tack Sven). Så det känns fint :)

På agendan idag:

Städa
Sortera hööööögen med ren tvätt
Bada Snuttan
Vattna

Låter som en fin dag :) Och imorgon jobb igen, ska bli KUL!

Gruvligt eftersatt trädgård

Efter att jag blev krasslig så har trädgården vuxit igen! Det låter ju nästan för bra för att vara sant men stämmer. Gräset växer (ja alltså inte överallt, fortfarande stora kala fläckar) och där det växer är det så högt att jag måste använda trimmern! Där det inte växer... ja där får jag ju åtgärda det på något sätt.
Förhoppningsvis kommer jag kunna pilla lite i trädgården i helgen men jag tar det lugnt. Siktar på mer arbete nästa helg. Nya bilder om en dryg vecka alltså.

Krasslig

Krasslig o sängliggande så trädgårdsarbetet ligger nere tyvärr. Men återkommer när jag är på benen igen! Då får jag jobba attan!

Alice i Maltes gap

Igår träffades Alice och Malte igen och oj vad de lekte! En bild kommer här! :)

Uteplatsförvandling 1 maj 2011

Fortfarande lite av en byggarbetsplats men det tar sig :)

Mot väster FÖREMot väster 1 maj 2011
Mot öster FÖREMot öster 1 maj 2011
Staket öster FÖREStaket öster 1 maj 2011
Staket väster FÖREStaket väster 1 maj 2011
Rosrabatt väster FÖRERosrabatt väster 1 maj 2011
Klematisrabatt öster FÖREKlematisrabatt öster 1 maj 2011


RSS 2.0