Mormors fiskrätt

Jag tänkte dela med mig av min absoluta favoritfiskrätt - och den är så lätt att göra!

Ingredienser för fyra väldigt matglada
700 g Spättafiléer (eller bergtunga eller sjötunga om man nu vill lyxa till det)
3 x2 dl burkar varnlig creme fraiche
4 dl torrt vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
Tag en stor stekpanna/traktörpanna eller gryta (med kant alltså) och häll i creme fraichen. Sjud under omrörning tills den är varm. Smula ner fiskbuljongtärningarna. Sjud o rör tills de lösts upp. Häll i det vita vinet under omrörning och sjud tills det tjocknat. Lägg i fiskfiléerna och låt sjuda på svag värme tills de är färdiga. Tar några minuter.
Klart!
Serveras med pressad potatis, nypotatis, eller ris och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0