Semester idag!

Åh vad skönt - idag är jag ledig helt o hållet. Här skall fejas i trädgården (bilder kommer senare). Regn väntas till helgen och då skall fejas inomhus :)

Nu: morgonkaffe i trädgården med nya numret av Isabella! HÄRLIGT!

Tålamod är dygdernas moder

God morgon!

Min stackars klätterros som fått utstå flera förflyttningar fick ett nytt men permanent hem i går kväll! Den dog ju nästan på förrförra platsen eftersom det var så dåligt dränerat och jord som kändes som cement. Så den fick ju flytta tillbaka till platsen vid staketet. Men... där fick den INGEN sol alls så tillväxten hade mycket övrigt att önska.. så igår kväll då till slut hittade jag vad jag tror är den optimala platsen: Rosenrabatten där Alohan står. SÅ nu får den bo där och jag hoppas den tar sig.

Rubriken syftar på att nästan inget blommar nu. Jo... Mme Boll har stora rosa knoppar och lavendeln är på gång. Men de övriga blommorna har MASSOR av knoppar. Något att tänka på till nästa år då rabatterna får kompletteras. Då får jag hitta blommor som blommar maj-juli kontinuerligt istället :)

Idag ska jag inte göra NÅGOT alls i trädgården (eller jo... plantera klematisen som stod dit rosen flyttade). Den ska tåla total skugga... hoppas den gör det :) Idag ska det fokuseras på HEMMET.

Glad midsommar alla!

Midsommarstök

Produktiv arbetsdag och skön seneftermiddag! Fixar o donar lite inför imorgon och så stundar städning imorgon eftersom hemmet liksom har tynat bort sedan det började växa i trädgården!
Glad dan-före-midsommarafton önskar

Alice-Snuttan

Hemmajobb

Idag ska vi jobba hemifrån Alice och jag. Och hon är ledig från dagis. Stormen viner utanför och midsommarvädret blir nog inte sådär fantastiskt som man skulle hoppas. Men skönt ändå :)Onsdag kväll i Alice trädgård

Lite kvällsmys i Alice Trädgård!


Alice har ju utvecklat världens märkligaste mat-beteende, hon har blivit rädd för sina matskålar! Men med matleksaken går det bra!Nya knoppar på Aloha aka. Camillas Ros


Tisdag kväll i Alice Trädgård
Madame Boll


Madame Boll


Myskmalvan börjar slå ut!


Rosenkronill... ska se ut så här när de vuxit till sig! :)Photo copyright Henriette Kress, http://www.henriettesherbal.com

Alice får glädjefnatt

Snuttan är helt klart på bättringsvägen! Morgonens glädjefnatt kommer här!

Förlängd blomningssäsong?

Försöker se ruggvädret med positiva ögon... blomningen fördröjs ju en del... kanske betyder det att det blommar längre i höst? :)

Morgonkaffe i regnrusket

Vilket busväder! Var påsken den sommar vi fick? Hoppas inte! Men oavsett regn så intar jag morgonkaffet i trädgården och njuter. Och när jag blickar västerut så verkar det faktiskt bli den prunkande oas jag ville ha när jag gick runt och planerade i januari/februari. Visserligen är där inga utslagna blommor just nu (förutom Mme Boll som knappt syns på bilden) men de kommer!

Status på Lillan: hon sover. Men sval och bättre. Idag blir det förmodligen nytt ultraljud.Leklusten är tillbaka!

Äntligen är snuttans leklust tillbaka!

Lite trädgårds update

Kan ju inte bara skriva om sjukdom och elände - Alice ligger nu o sussar och jag tror faktiskt hon är på bättringsvägen. Vore ju skam annars med både antiinflammatoriska och antibiotika.

Gick runt lite i trädgården och här kommer bilder! Bildtext under bilderna.I slutet på mars planterade jag några små spretiga plantor av den blå Blyblomman! Idag har de flyttat till den nedre delen av pallkragen och jag hoppas de blir så prunkande som jag vet att de kan bli!I "recoverypallkragen" planterade jag i våras en döende klängros. Nu trivs den jättebra så den får stå kvar!Madame Boll - inte så intagande som jag hade hopppats eftersom jag är bedårad av Camillas Ros som är större och mer imponerande. Men jag tror Madame Boll vinner i längden! Dessutom har lavendeln börjat blomma!Stjärnflocka. En fantastisk blomma. Liten och oansenlig på håll och på nära håll helt betagande.Mer stjärnflocka. Visst är hon vacker!

Alice har fått ett konstigt matbeteende

Hon har blivit rädd för att äta. Inte för handmatning, men väl när maten ligger i skålen. Kan hon ha blivit stucken av en geting/nåt utan att jag märkt det?

Sjuk snutta

Det var en något piggare Alice jag hämtade hem igår från vetten - dock med nytt recept och nytt orosmoln hängande. De hade sett en "fläck" på ultraljudet mellan urinblåsan och livmodern :( De visste inte vad det var men sa att om hon blir akut sämre får vi åka in till Malmö djursjukhus. Nu ligger hon nedbäddad i soffan. Det verkar som att febern gått ner något. Jag skall åka upp till Apoteket om 20 minuter och hämta Metacam. Allt känns rätt skakigt nu.

Sjuk Alice o Frisk Ros

Det hade så gärna fått vara tvärtom. Alice är inte frisk :( Måste iväg idag igen fast till ny vet som förhoppningsvis inte avfärdar symptomen för bra mår hon inte. Suck.

Sjuk Alice och flyttad ros

Snuttan var sjuk idag. De ringde från dagis o sa att hon pep, var hängig och så. Förmodad förstoppning. Förhöjd temp. 2800SEK fattigare konstaterade vi att hon nog är frisk (tackolov).

Den flyttade rosen däremot blev sjuk ordentligt när jag flyttade henne. Så idag flyttade jag henne tillbaka! Nu är hon ju ett antal vita små nya rötter fattigare men hoppas hon tar sig så småningom. Vattnet porlar iaf ner just nu på den nygamla platsen men det är ok för där rinner det undan. Den "nya-nya" platsen var som cement... urk.

Vad kan jag då plantera i rabatten mot öster... den är våldsamt VÅT och lerig. Hm... det får vi se så småningom. Kanske något najs nästa år!

Morgontrött älskling

img_0747 (MMS)

Morgontrött älskling


Vädret i helgen

Kollade just väderprognosen för den kommande veckan - ser ju inte så lysande ut. Regn i stort sett varje dag förutom idag. Kanske bra för blommorna dock :)

När det blir en solglimt stundar ordentlig rabattkantrens - och lite plantering. Ska flytta lite fler plantor! Rosen jag flyttade i förrgår såg helt död ut när jag kom hem igår - fick tydligen en solchock efter att ha stått i total skugga. Men 15 liter vatten och en sval natt senare verkar den ha hämtat sig igen.

Madame Boll

Äntligen börjar den slå ut! Som jag har väntat! :) Den andra rosen överlevde sin första natt i alla fall tack o lov!Några bilder och planer

Lite bilder på Peters slit (och mitt förvisso). Funderar på den den fantastiska "Camillas Ros" som jag nu vet är en "Aloha" - kanske ska den flyttas ut och få ta mer plats. Hm... inför nästa år kanske :)


Gamla rosens nya plats men den SLOKAR :( Ska nutta den varje dag massor så att den tar sig!


Gamla rosens plats - här skall bo en skuggtålig Klematis vad det liderKan inte låta bli - min Aloha är gudomlig :)

Ommöblering i trädgården

Har haft Anjas goe kompis Peter på besök - helt härligt eftersom jag inte är människa att gräva själv just nu. Ja inte heller människa att gå. Och jag hade bestämt att möblera om lite i min trädgård/täppa! Så Peter hjälpte mig att gräva - och tack-gode-gud för jorden var STENHÅRD. Men nu har jag flyttat en klängros som inte trivdes där den stod och om en liten stund ska jag flytta en myskmalva också. Sedan får det vara bra för denna gång! :) Bilder till helgen. Befarar att rosen dör (hoppas inte sååå klart!)... för när jag planterade så stötte jag plötsligt på STENHÅRD jord... fast det kan knappast vara stenar... utan snarare betongifierad jord.

Fästingplåga

Igår när Alice blev rakad så plockades en del fästingar bort - men idag hittade jag en till på hennes panna :( Verkar som att ultraljudet i kombination med naturmedlet inte funkar. Suck. Några tips någon? Om man nu vill slippa gift?

Morgonmys med Lundensisk Nakenhund

Så - nu får vi allt bädda liteNär matte såg att jag låg och darrade fick jag mohairpläden över mig - SKÖNTSådärja... fast lite gosigare kan jag nog ha det om jag kryper längre inOj det kommer någon förbi - måste kolla!Ingen spännande...Natti NattiMattes egen lilla Naken-Alice

Finns bara en som hon! <3

Tack Anna och Caroline för att ni förbarmade er över henne!Härlig söndag

Så här härligt har vi det idag Alice och jag!

God lördag!

Lördag och fantastiskt väder! Morgonkaffet intaget i trädgården och schersminen blommar ljuvligt och sprider väldoft!

Hoppas alla mina läsare får en bra dag! Spännande med dels så många läsare, men även att ni är från olika länder, otroligt!

De flitigaste länderna är:

Sverige
Tyskland
Danmark
Ryssland
Kina
USA
Finland

Fantastiskt!

Fredag och snart ledig=njuta av trädgården med Alice!

Åh äntligen FREDAG igen! Vad jag har längtat - det är svårt att komma igång efter en långhelg. Men det gick till slut :) Men nu stundar ny helg och vädret skall bli bra! Härligt!

Lilla Miss Piggy <3


Lite välbehövlig svalka

Den bästa tiden på dagen (förutom när jag kan slå mig ner i trädgården efter en dags hårt slit!) är morgonrundan! Varje dag ser jag små framsteg, knoppar som börjar slå ut, nya knoppar, och så lite pill på ev. vita flygare å så. Mysigt!

Lite nyvakna blommor tidig morgonstund:Just inspekterat eventuell förödelse

Gårdagskvällens/nattens extrema regnväder verkar inte ha förstört såå mycket i lilla täppan! Värst åtgångna är mina två lammöron och myskmalvan. Resten verkar ha klarat sig! Hurra! Stora vita klematisen förstördes ju redan vid förra ovädret när haglet i stort sett tog livet av den. Den andra klematisen står lite mer skyddat och den har alla stora fina lila blommor kvar!! Om än liiite tilltufsad.

Först bild på den tilltufsade - sedan två bilder på den underbara ljuvligt blommande Aloha-rosen. Som jag då tror är Aloha :)
Rosor

Comte de Chambord, planterades slutet april, många knoppar
Bering Renaissance, planterades slutet april, inga knoppar änMme Alfred Carriere, planterades i Maj, inga knoppar. Måste nog flytta den för den står i total skugga.New Dawn, planterades slutet av maj, inga knopparFler blommor

En trädgårdsentusiast på Allt om Trädgård har sagt att Camillas Ros ser ut som en tehybrid vid namn ALOHA. Jag kan inte annat än att hålla med! VÄLDIGT likt! Så nu får den gå under namnet Aloha :)

Här kommer bild på "riktig" Aloha

Calystegia som drivits upp från sticklingar
Ett utslag av min kitchiga ådra :)Alice nya favoritplats!

Blommande blommor

Camillas RosCamillas RosFältväddFältväddSmultronschersminKlematis av okänd sortStjärnflocka6 juni och 27 grader förväntat

God morgon!

VILKEN långhelg måste jag nog säga. HELT fantastisk! Solen strålar, det är varmt och skönt och jag är jätteglad för mitt stora träd utanför staketet :)

Jag skall strax gå ut och duscha Camillas Ros - bladen är angripna av något äckel. Sedan väntar lite städning inne, lite ta-hand-om-ren-tvätt, lite mys i trädgården, lite rensning av plattfogarna. En njutbar dag alltså!

Idiotgrannar

Jag bor i en radhuslänga med mycket trä. Jag bor visserligen på bottenvåningen med ovanför mig finns det en nivå lägenheter med mycket trä: balkongerna är i stort sett helt i trä, balkarna ner till min uteplats är i trä, taklaget (eller vad det nu kan heta) är i trä och dessutom är det fritt blås på vinden över hela längan.

Vad gör då grannarna? De grillar på sina balkonger. Det är STRÄNGT förbjudet att göra det. Inte för att fastighetsägaren är ovanligt ogin utan för att det är BRANDFARLIGT. Riktigt brandfarligt.

Det står i ordningsföreskrifterna som vi får när vi flyttar in. Det står på fastighetsägarens webbsida och dessutom gick fastighetsägaren ut med en påminnelse för några veckor sedan. Alltså att man inte får grilla på balkongerna.
Kan inte mina grannar läsa? Eller är den glazade korven viktigare än något annat? Nåt fel är det ju. För grillningen på balkongerna fortsätter.

Sorry men jag vill inte vakna till brandlarmet pga grannarnas grillning. Och jag mailar fastighetsägaren såfort någon gör det. Inte för att jag är ogin. Utan för att jag som sagt... inte vill vakna till brandlarmet.

En härlig dag

Vilken ljuvlig dag vi hade i Lund igår! Vindstilla, solsken, fågelkvitter, varmt - helt enkelt en perfekt ledig dag! Dessutom välbehövligt frisörbesök och dotter som klippte min gräsmatta! TACK!

Gräsmattans status är: tillfrisknande. Men det kommer nog ta minst en säsong innan den blir bra. Under trädet är det svårt att få gräset att växa dock - vet inte riktigt hur jag ska göra där.

Andra planer för helgen: vattna, vattna, vattna och njuta. Tre härliga lediga dagar kvar!! På måndag ska det bli regn så då får jag ägna mig åt städning inne! :)

SKÖNT är det ute idag!


Den lilla sittgruppen

Här är det skugga fram till lunch ungefär - förutom ca en timme på morgonen innan Det Stora Trädet skuggar. Härligt härligt är det att inta sitt morgonkaffe här och lyssna på fåglarna!
3 juni 07.40

Nu börjar solen titta in - men fort går det inte.

Lite bilder:

Undrar om denna ros kommer klara sig. Förvisso ska den vara "skuggtålig" men den får bara ca en halvtimmes sol varje dag. Hoppas den klarar det!


Trädet utanför staketet... håhåjaja STORT är det. När jag flyttade in började jag drömma om kopparspik och andra tilltag men nu tänker jag att det faktiskt är rätt skönt varma dagar! Jag har skuggigt fram till lunch ungefär, sedan lyser solen över halva trädgården. Så man kan välja vad man önskar - sol eller skugga!Utanför staketet - härlig grönska


3 juni 06.56 och solens strålar når snart min lilla trädgård

Morgnarna är den ljuvligaste tiden på hela dagen tycker jag. Det är tyst och fridfullt ute, fåglarna sjunger som aldrig förr och man kan bara vara. En morgonlatte i min vita lilla sittgrupp och jag är helt nöjd.

Bild på österrabatten - solen har ännu inte nått fram.Lite Alice-bilder!
Det märks att jag börjar bli frisk :) Nu kommer en serie bilder på Snuttan!

Äntligen en massa bilder!

Så har jag då tagit lite bilder - lite detaljbilder. I kvällsljus så kanske gör de inte "täppan" rättvisa. Men de kommer här i alla fall :)

Lavendelrabatten: lavendel, två rosor, ett lammöra och höstvädd. Ljuvlig!


Österrabatten: Smultronschersmin, höstvädd, lammöra och myskmalva.Camillas ros! Vissa blad angripna men den ser ut att ha hälsan trots allt!Camillas ros - närstudie.Krukorna: blyblomma (ska bli spännande att se den i blom!) och lite liljor

Här rensade jag lite idag för att klängrosen skulle kunna växa till sig. Annars: myskmalva.Frösådd och blombord.

Hipp Hipp HURRA

Så är det äntligen LÅNGLEDIGT och fötterna mår myyyycket bättre eftersom jag inte behövt anstränga hälsenorna och det känns UNDERBART :)

Så idag blir det: JOBBA I TRÄDGÅRDEN! HÄRLIGT! Oj vad jag har längtat efter det! Och lite bilder ska jag nog kunna producera denna härliga långhelg!

Först i tur står att klippa alla gräskanter. Sedan stundar vanlig gräsklippning, omplantering av en klängros som tagit sig i "recoverylådan" (fast först måste jag ju grääääva och grääääva suck...). Hm... förminska österrabatten något. Titta till mina små frösådder/sticklingar och kanske plantera om. Och rensa ogräs såklart.

Blir najs :)

RSS 2.0